Турският президент Реджеп Тайип Ердоган потвърди в свое изказване, че

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган потвърди в свое изказване, че
Коментари Харесай

Изборите в Турция остават на 14 май, потвърди Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган удостовери в свое изявление, че няма да има смяна на датата за изборите за президент и парламент в страната - 14 май, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер, представена от Българска телеграфна агенция.

" Този народ ще направи нужното на 14 май. Никога няма да се вържат на думите на тези, които приказват врели-некипели ", сподели Ердоган, явно визирайки опозицията и рецензиите ѝ по адрес на държавното управление по отношение на реакцията след земетресението.

Турският президент сподели предишния месец, че ще насрочи изборите за президент и парламент за 14 май, малко по-рано от плануванаъа в началото дата през юни.

След земетресенията на 6 февруари обаче се заприказва за вероятно отсрочване на вота поради проблемите към организирането му в засегнатите региони.

И до момента в който турските управляващи и голям брой доброволци от страната и чужбина не престават да се борят с последствията от унищожителните трусове, нови земетресения бяха регистрирани в югоизточните турски окръзи Хатай и Адъяман, извънредно тежко наранени от бедствието през февруари. 

По данни на основаната в Истанбул сеизмологична обсерватория Кандилли в 10:20 ч. локално време (9:20 ч. българско време) в град Антакия (окръг Хатай) е станал трус с магнитуд 4,8. Според държавната Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) трусът е бил с магнитуд 4,4. Дълбочината на земетресението е била 11,06 километра.

По-рано тази заран в различен доста тежко обиден окръг - Адъяман, бе регистриран трус с магнитуд 4,2. Земетресението е станало в 7:15 ч. локално време (6:15 ч. българско време) на дълбочина 6,4 километра, а епицентърът му е бил в град Гьолбашъ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР