Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи нови критики към Израел

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи нови критики към Израел
Коментари Харесай

Ердоган: Няма понятие, което да опише зверствата в Газа

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган насочи нови рецензии към Израел от Астана, където взе участие в среща на Организацията на тюркските страни, като съобщи, че " няма разбиране, което да опише зверствата от 7 октомври насам " в Газа, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

" В продължение на 28 дни се прави закононарушение против човечеството. Ние, Турция, заехме кардинална позиция. Не утвърждаваме дейностите против цивилни. Работим по нови механизми, с цел да подсигуряваме сигурността на всички ", съобщи турският водач на 10-ата среща на върха на Съвета на държавните глави на Организацията на тюркските страни в Астана, Казахстан.

" Нашата просвета поучава да държим ръката на потиснатите.

В Палестина се разиграва невиждана човешка покруса. Бомбардират се лечебни заведения и учебни заведения ",

съобщи още той.

Президентът на Турция уточни, че до момента страната му е изпратила 10 самолета с помощи за палестинците и ще продължи да изпраща нови.

" Съвместните дейности на тюркския свят ще улеснят първо прекратяването на огъня, а по-късно и мира ", сподели той.

По думите на Ердоган солидарността на тюркските страни е най-голямата им мощ в борбата с световните провокации.

" В битката за своята татковина Азербайджан постави завършек на окупацията в Карабах. Щастливи сме от този факт. Доближихме се още крачка напред към мира. Важно е Армения да извърши отговорностите си ", съобщи още той и акцентира, че поддръжката за Азербайджан от представителите на тюркския свят би трябвало да продължи.

Бившият президент на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов и министър-председателят на Унгария Виктор Орбан също взеха присъединяване в срещата на върха в Астана като представители на страни наблюдаващи, отбелязва малкия екран.

Организацията на тюркските страни е учредена на 3 октомври 2009 година за разширение на съдействието сред тюркоезичните страни в региона на политиката, стопанската система, науката, образованието, превоза и туризма. Настоящи страни членки на организацията са Азербайджан, Казахстан, Киргизстан, Турция и Узбекистан. Туркменистан, Унгария и приетата единствено от Анкара Севернокипърска турска република (СКТР) имат статут на наблюдаващи в организацията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР