Окръжната прокуратура в Манхатън разкри планове да повтори процеса срещу

...
Окръжната прокуратура в Манхатън разкри планове да повтори процеса срещу
Коментари Харесай

Прокурорите в Манхатън обявиха повторен процес срещу филмовия продуцент Харви Уайнстийн

Окръжната прокуратура в Манхатън разкри проекти да повтори процеса против американския кино продуцент Харви Уайнстийн по обвинявания, свързани със полово принуждение, по-малко от седмица откакто съд в Ню Йорк анулира присъдата му за обезчестяване.

Прокурорите оповестиха това на правосъдно съвещание в сряда. Уайнстийн, в инвалидна количка, присъстваше, както и една от обвинителките му, актрисата Джесика Ман.

Случаят на Уайнщайн беше основна част от придвижването #MeToo, акция за повишение на публичната информираност, предопределена да разкрие и изкорени половото принуждение и тормоз.

Повече от 80 дами пристъпиха напред, с цел да обвинят Уайнстийн в закононарушения и неприятно държание, вариращи от обезчестяване до опипване. Обвиненията доближиха връх към 2017 година, когато придвижването #MeToo беше в разгара си.

През 2020 година Уайнщайн беше наказан в Ню Йорк по обвинявания, че е изнасилил Ман в локална хотелска стая през 2013 година и е направил принудително орален секс с асистентката на пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР