Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отмени изборните си участия за

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отмени изборните си участия за
Коментари Харесай

Ердоган отмени предизборните си участия трети пореден ден заради заболяване

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган анулира изборните си участия за трети следващ ден в петък, откакто се разболя " чревна зараза " , както декларират турски публични лица, представени от Асошиейтед Прес.

Ердоган, който ръководи Турция две десетилетия като министър-председател и по-късно президент, се кандидатира за трети президентски мандат на изборите в Турция на 14 май. Той трябваше да се появи на разкриване на мост и политически протест в южния град Адана, само че графикът му се промени и той съобщи, че ще участва на церемонията по откриването посредством видео връзка .

по време на телевизионно изявление във вторник вечерта поради, съгласно министъра на опазването на здравето Фахретин Коджа " стомашно-чревна зараза ". Предизборните му манифестации, планувани за сряда и четвъртък,.

Той изглеждаше бледен в четвъртък, когато в първата си обществена поява откакто стана ясно за болестта му.

Други публични лица се пробваха да разсеят опасенията по отношение на здравето на 69-годишния водач преди президентските и парламентарните избори идващия месец. Последните социологически изследвания демонстрираха лека преднина за главния противник на Ердоган - Кемл Кълъчадроглу на фона на икономическия спад и февруарското земетресение, което умъртви повече от 50 000 души.
 Турците избират президент измежду четирима претенденти
Турците избират президент измежду четирима претенденти

Жалби против кандидатурите им към този момент бяха отхвърлени от комисията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР