Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че ще бъде домакин

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че ще бъде домакин
Коментари Харесай

На 17 март Ердоган посреща в Истанбул Меркел и Макрон

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че ще бъде хазаин на среща на върха в Истанбул на 17 март с водачите на Франция, Германия и вероятно Англия. Това заяви турският президент пред кореспонденти в самолета на връщане от Брюксел. Той акцентира, че по този начин ще продължи разискването на тематиката за мигрантите, които желаят да влязат в Европа през Турция. В същото време Ердоган ясно съобщи, че не обмисля да затвори още веднъж вратите към Европа към този момент и че Гърция би трябвало да отвори своите, предава Reuters, представен от " 24 часа ".
Турският президент направи изказването си единствено няколко часа след тежките договаряния в Брюксел. Там стана ясно, че Европейски Съюз ще даде поддръжка на Турция в Сирия при изискване, че спре мигрантския напън по границата с Гърция. Думите на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен бяха ясни: " Събитията на гръцко-турската граница наподобяват като политически стимулиран напън по външната граница на Европейски Съюз. Намирането на решение на обстановката е невероятно без преустановяване на този напън по границата ".
Европейски Съюз желае да резервира съглашението за мигрантите с Турция
В отговор от самолета си турският водач съобщи: " Моето предложение към Гърция е: отворете вратите (на границата). Тези хора (мигрантите - бел.ред.)няма да останат в Гърция, дано да преминат към други страни в Европа ".
По мотив отношението на Гърция към бежанците по границата с ТурцияЕрдоган сподели: " Те би трябвало да знаят, че методът им на границата е закононарушение. Ще потърсим сметка за това ", съобщи Анадолската организация.
Според Ердоган Идлиб, Сирия и мигрантската рецесия съставляват тест за воля и водачество по-скоро за Европейски Съюз, в сравнение с за Турция.
" В миг, когато ние, плащайки огромна цена в Идлиб, осигурихме преустановяване на огъня и отбрана за мирните жители, Европейски Съюз също би трябвало да направи това, което му се поставя. Европейските водачи признаха, че Турция извършва отговорностите си и че Европейски Съюз работи постепенно ", сподели още той.
По думите на президента въпреки и краткотрайно, примирието в Сирия, контрактувано в Москва сред Турция и Русия предходната седмица, работи добре. " Вече минаха четири дни. Надявам се да продължи по този начин и да премине в трайно помирение ", сподели Ердоган
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР