Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че очаква да проведе

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че очаква да проведе
Коментари Харесай

Ердоган ще агитира за изборите в "европейски град" през май

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че чака да организира протест в европейски град другия месец, съобщи в. " Хюриет дейли нюз ".

Пред членове на своята ръководеща Партия на справедливостта и развиването (ПСР) той не уточни за коя страна става дума.

Събитието би трябвало да е част от акцията за предварителните президентски и парламентарни избори, които той разгласи предходната седмица. " С Божията помощ ще проведем първата си среща в спортна зала в европейска страна. Подготовката завърши, " продължи той.

В събота Анадолската организация цитира Ердоган с думите, че той ще се обърне към " сред 10 и 11 хиляди турски гласоподаватели " в неназован град.

Въпросът с предизборната пропаганда на турски политици в европейски градове е внимателен от предходната година. Тогава напрежението сред Турция и Холандия ескалира (и продължава досега) поради отхвърли турски министри да бъдат позволени на срещи с гласоподаватели в месеца преди референдума за преход към президентска република.

Миналата седмица австрийският канцлер Себастиан Курц сподели, че Виена няма да разреши на Ердоган да " пробва да употребява " турските общности в Европа, само че Ердоган предизвести, че ограниченията на Австрия " ще се извърнат против нея ".

Германският първи посланик Хайко Маас пък разгласи на среща на външните министри от Г-7, че позицията му е недвусмислена и че " в тримесечен интервал преди изборите в непозната страна не може да има кампанийни събития (на нейни политици) в Германия. " В страната живеят към 3 млн. души от турски генезис, огромна част от тях - турски жители.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Турция (363)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР