Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини днес женско шествие в

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини днес женско шествие в
Коментари Харесай

Ердоган за женско шествие в Истанбул: Те показаха науважение към исляма

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган упрекна през днешния ден женско шествие в центъра на Истанбул на 8 март в пренебрежение към исляма поради освирквания по време на ислямския апел за молитва, съобщи Ройтерс.

Няколко хиляди дами се събраха в центъра на Истанбул в петък вечерта, с цел да отбележат с шествие Международния ден на дамата, само че полицията употребява сълзотворен газ, с цел да ги разпръсне, предава Българска телеграфна агенция.

На предаван по малкия екран избирателен протест през днешния ден Ердоган сподели видео, снимано по време на митинга, показващо по какъв начин дамите скандират по време на апел за молитва, приближаващ от намираща се наоколо джамия.

" Те демонстрираха пренебрежение към апела за молитва посредством викания, възгласи и освиркване ", съобщи Ердоган пред тълпата.

Жените, които участваха в шествието, обявиха в Туитър, че виковете и освиркването са били част от демонстрацията и не са били ориентирани към апела за молитва, който почнал по време на митинга.

Турската полиция постоянно предотвратява демонстрации в центъра на Истанбул и други места. Анкара затегне рестриктивните мерки след налагането на изключително състояние след несполучливия опит за прелом през 2016 година Извънредното състояние беше отстранено предишния юли.

Ердоган взе участие през днешния ден в протест преди плануваните за 31 март локални избори. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР