Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази увереност, че израелският премиер

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази увереност, че израелският премиер
Коментари Харесай

Нетаняху ще си плати за Газа, заканва се Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази убеденост, че и зраелският министър председател Бенямин Нетаняху няма да избегне наказване за военните закононарушения, осъществени в Газа, оповестява ТАСС.

" Нетаняху няма да избегне наказването за това, което е направил. Рано или късно той ще се изправи пред правораздаването и които е сторил ", отсече той след завръщането си от Катар, където през вчерашния ден взе участие в срещата на върха на водачите от Персийския залив.

" Ако интернационалното право се съблюдава прецизно и тези военни закононарушения бъдат осъдени, това решение ще даде образец за всички потисници както в палестинския район, по този начин и в други елементи на света ", уточни Ердоган.

Той обаче предизвести и че ако извършеното остане неусетно и жалбата до Международния углавен съд не бъде прегледана, това ще отвори вратата за повече актове на геноцид.
 Хамас: Жертвите в Газа са към 16 хиляди
Хамас: Жертвите в Газа са към 16 хиляди

Около 70% от тях са дами и деца, настояват от групировката

Следователно, ние ще следим този въпрос и ще създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че причинителите на геноцида в Газа ще бъдат изправени пред правораздаването, посочи турският президент.

По-рано Ердоган назова Нетаняху " касапина " на Газа поради огромния брой цивилни палестински жертви от началото на сегашния спор сред Израел и " Хамас ".

По негови думи Нетаняху " е на ръба да развее бялото знаме ", защото Израел не би могъл да нападна Газа без изключително на Съединените щати.

Относно желанието на и в други страни, Ердоган предизвести, че " в случай че се осмелят на нещо сходно в Турция, ще платят висока цена, от която няма да могат да се възстановят ".
 Ердоган: Нетаняху ще бъде съден като военнопрестъпник
Ердоган: Нетаняху ще бъде съден като военнопрестъпник

Той го съпостави с Милошевич и го натече " Касапинът на Газа "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР