Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският президент Владимир Путин

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Ердоган и Путин отчетоха намаляване на напрежението в Идлиб

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и съветският президент Владимир Путин регистрираха " доста понижаване на напрежението в зоната за деескалация в Идлиб ", Сирия, заяви Кремъл, представен Daily Sabah.
Двамата водачи, които предходната седмица се договориха за преустановяване на огъня в Сирия в северозападната област Идлиб, дадоха обещание също да продължат взаимната работа, " с цел да се обезпечи резистентен режим на преустановяване на огъня и по-нататъшно стабилизиране на обстановката ". 
Припомняме, че Турция започва интервенция " Пролетен щит " на 27 февруари, откакто минимум 34 турски бойци бяха убити предишния месец при въздушен удар на войските на Асад в провинция Идлиб и след многократни нарушавания на предходни прекратявания на огъня.
Сделката за преустановяване на огъня стана на фона на неотдавнашните конфликти сред турските военни и силите на сирийския режим, които оставиха доста мъртви и от двете страни. Като част от съглашението, всички военни дейности се приключват в Идлиб и ще бъде основан кулоар за сигурност от 6 километра надълбоко на север и на юг от автомагистрала М4.
Съвместни турско-руски патрули ще започват от 15 март по автомагистрала М4 от селището Трумба, на 2 километра западно от Саракиб, до селището Айн-ал-Хавр.
Турция от дълго време поддържа някои размирен групи, които се борят против Асад, само че целта й в този момент е да спре следващия напор от бежанци.
Кремъл, който стартира въздушна война в поддръжка на Асад през 2015 година, вижда в това основен триумф на външната политика на Путин, с новооткрито поделение и военни бази в Сирия, които откриват Москва като главен състезател в Близкия изток.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР