Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е обещал да унищожи силите

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е обещал да унищожи силите
Коментари Харесай

Ердоган обеща на Тръмп да унищожи Ислямска държава в Сирия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е заречен " да унищожи силите на " Ислямска страна " в Сирия в телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Излагайки своята версия за диалога, Тръмп писа в Туитър че Ердоган " доста безапелационно ме осведоми, че той ще унищожи всевъзможни останки от ИД в Сирия... и той е човек, който може да направи това, че и от горната страна, Турция е най-близко там ".

" Нашите войски се връщат вкъщи ", прибавя Тръмп в поста си, осведоми Българска телеграфна агенция.

Според Анадолската организация, представена от ДПА, двамата водачи са се съгласили да поддържат тясна военна и дипломатическа съгласуваност, с цел да попречат на това някой да се възползва от изтеглянето на американските войски от Сирия и да се отвори вакуум на властта в районите, следени от кюрдските бунтовници.

Ердоган нощес също писа в Туитър по този мотив и изрази вяра, че диалозите му с Тръмп ще се отразят благотворно на връзките сред двете страни. " Днес с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп организирахме работлив диалог, по време на който се договорихме да развиваме съдействието в разнообразни сфери, от комерсиалните връзки до Сирия. Желанието ми е нашите връзки да се отразят благотворно на нашите страни и нашия район ", написа Ердоган, представен от ТАСС.

Турският президент изразил удовлетворение от подхванатите от Вашингтон стъпки за битка с тероризма в Сирия и споделил, че Турция е подготвена да даде всякаква поддръжка в тази сфера, заяви Анкара.

След предходен диалог сред двамата водачи, състоял се преди няколко дни, Тръмп разгласи решението си да изтегли американските сили от Сирия, пренебрегвайки препоръките на екипа си по националната сигурност. Министърът на защитата Джим Матис подаде оставка незабавно по-късно.

Тръмп подписа нощес указа за идното евакуиране на американските войски от Сирия, заяви представител на Пентагона, представен от Франс прес. Той отхвърли да заяви други детайлности,

Според американски публични представители изтеглянето на над 2000-те американски военнослужещи може да отнеме 60 до 100 дни, отбелязва ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР