Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган очаква да съобщи добри новини на света за износа на зърно от Украйна


Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва чака да заяви положителни вести на света по въпроса за износа на зърно от Украйна след плануваното сключване през днешния ден в Истанбул на съглашение за така наречен зърнен кулоар, съобщи турската частна телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция.

Турция заяви по-рано за предстоящото сключване в 16,30 ч. локално (и българско) време през днешния ден на съглашението, което ще разреши износа на зърно, блокирано на пристанища в Южна Украйна поради съветското нахлуване. Споразумението следва да бъде подписано от Украйна, Русия, Турция и Организация на обединените нации, отбелязва Агенция Франс Прес. 

Полагането на подписите ще се състои в двореца Долмабахче в наличието на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и представители на Русия и Украйна, уточни Ердоган. " С тези подписи ние ще съобщим на света радостната вест ", добави той.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР