Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган: Швеция и Финландия трябва да покажат солидарност с Турция

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва е разговарял през днешния ден с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, като още веднъж е изложил пред него терзанията на Анкара по отношение на приемането на Финландия и Швеция в Алианса, съобщи Агенция Франс Прес, като цитира изказване на турското президентство.

" Докато Швеция и Финландия не покажат ясно солидарността си с Турция по фундаментални въпроси, изключително битката с тероризма, Турция няма да гледа положително на тяхното присъединението им към НАТО ", декларирал е Ердоган. Анкара провокира рецесия в НАТО, чийто член е, като се опълчи на присъединението на двете скандинавски страни към Алианса. Хелзинки и Стокхолм взеха решение да се кандидатират за участие след съветското настъпление в Украйна и получиха поддръжката на огромното болшинство от страните членки. Анкара обаче ги упреква, че дават заслон на членове на Кюрдската работническа партия (ПКК), която турските управляващи считат за терористична организация.

След диалога си с Ердоган Столтенберг съобщи в Туитър, че " опасенията в областта на сигурността на всички съюзници  би трябвало да бъдат взети поради. Дискусиите не престават ". Процедурата за разширение на НАТО изисква решение с единогласие, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР