Турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик

...
Турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик
Коментари Харесай

Ердоган: Турция иска да отвори посолство в Източен Ерусалим

Турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила заявява желанието на страната да открие посолство в Източен Ерусалим. Той обаче не се ангажира с съответни периоди за този ход.

В тирада пред партиен конгрес в Караман Ердоган посочи, че Турция към този момент е признала Източен Ерусалим като столица на Палестина, само че не е отворила посолство в града, тъй като той се намира под окупация. Турският водач обаче добави, че денят, в който това ще се случи, наближава. По думите му консулството на страната в града ще бъде превърнато в посолство.

Междувременно, министър председателят Бинали Йълдъръм съобщи, че "извършилите неверната стъпка за Ерусалим ще съжаляват за това ". Вчера турският министър-председател уточни, че турският консул в Ерусалим де факто работи като дипломат в палестинската страна. Той добави, че решението на Турция да признае Източен Ерусалим като палестинска столица няма да се промени и поддръжката на Анкара за Ерусалим във всички интернационалните организации ще продължи.

Във вътрешен проект президентът Ердоган акцентира, че битката с организацията на Фетуллах Гюлен ще продължи, до момента в който и последният й член не бъде изправен пред закона.

Израелският министър на защитата Авигдор Либерман прикани за преразглеждане на икономическите връзки на страната му с Турция след изказванията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган да открие посолство в Източен Ерусалим в отговор на решението на Вашингтон да реалокира посолството на Съединени американски щати от Тел Авив в Ерусалим, съобщи ТАСС, представена от БНР.

Призивът Либерман насочи в страницата си във Facebook, като посочи, че е срещу строителството на газопровод от Израел през Турция в Европа. Според него ще бъде огромна стратегическа неточност, в случай че нагледно казано, вентилите на газопровода са в ръцете на Ердоган.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР