Турският представител във Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН)

...
Турският представител във Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН)
Коментари Харесай

ООН: ЕС трябва да засили безопасността в Средиземно море

Турският представител във Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) Филип Леклерк прикани Европейския съюз изрично да сложи сигурността и солидарността на напред във времето в дейностите си след корабокрушението на 14 юни край крайбрежията на Гърция.


" Европейски Съюз, неговите страни членки и всички страни, граничещи със Средиземно море, би трябвало да слагат сигурността и солидарността като предпочитани движещи сили на своите дейности в района ", съобщи Леклерк пред Анадолската организация.

" С оглед на засиленото придвижване на бежанци и мигранти в Средиземно море, груповите старания, в това число по-добрата съгласуваност сред всички средиземноморски страни, солидарността и шерването на отговорността, както е отразено в Пакта на Европейски Съюз за миграцията и убежището, са от значително значение за спасяването на човешки животи ", добави Леклерк.

" Това включва основаването на контрактуван районен механизъм за приемане и преразпределение на хора, които идват по море, за който продължаваме да се застъпваме ", сподели той.

Като означи, че към края на 2022 година броят на хората, разселени заради война, гонене, принуждение и нарушавания на правата на индивида, е достигнал рекордните 108,4 милиона, което е с 19,1 милиона повече от година по-рано, Леклерк съобщи, че това " е най-голямото нарастване на потока от бежанци и търсещи леговище в историята ".

" То включва 35,3 милиона бежанци, 62,5 милиона вътрешно разселени лица, 5,4 милиона лица, търсещи леговище, и 5,2 милиона други лица, нуждаещи се от интернационална протекция ", добави той./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР