Турският министър Нихат Зейбекчи е казал на премиера Бойко Борисов,

...
Турският министър Нихат Зейбекчи е казал на премиера Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Очаква се съдбата на Митническия съюз между Турция и ЕС да бъде основна тема на 27 февруари в София


Турският министър Нихат Зейбекчи е споделил на премиера Бойко Борисов, че ориста на Митническия съюз сред Турция и Европейски Съюз ще бъде решена на 27 февруари в София. Тогава ще бъде извършена среща на министрите на стопанската система и на митниците на страните-членки на Европейски Съюз, на която е поканен и самият Бойко Борисов. Товах показва осведомителната организация Догу хабер ажансъ (ДХА), представена от организация Фокус. Министърът на стопанската система на Турция Нихат Зейбекчи посети в сряда България, която е краткотрайният председателстващ Съвета на Европейски Съюз през първото полугодие на годината и се срещна с премиера Борисов. По време на визитата турският министър се срещна с премиера Бойко Борисов, с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, както и с министъра на стопанската система Емил Караниколов.

За България пък е извънредно значимо съдействието в енергетиката, поради плановете за газова съгласуваност с Турция.

„ Турският министър на стопанската система акцентира, че енергийните политики на двете страни имат стратегическо значение както в двустранен проект, по този начин и за цяла Европа. В диалога беше посочена значимостта за диверсификацията на енергоизточниците и доставките за нашата страна, като значима роля в това отношение има построяването на междусистемна газова връзка “, заяви от своя страна държавната пресслужба. Оттам подчертават

Турският министър акцентира, че е бил признат „ извънредно сърдечно и откровено от Бойко Борисов”. Мнението му е, че „ въпросното краткотрайно председателство на България е един неповторим късмет по-специално за актуализиране на Митническия съюз сред Турция и ЕС”.
Стана известно също по този начин, че Бойко Борисов е дал 100%-ова поддръжка за това актуализиране.

От своя страна турският министър Нихат Зейбекчи е споделил на Бойко Борисов, че ориста на Митническия съюз сред Турция и Европейски Съюз ще бъде решена на 27 февруари в София. Тогава ще бъде извършена среща на министрите на стопанската система и на митниците на страните-членки на Европейски Съюз, на която е поканен и самият Бойко Борисов, показва още ДХА.

Турските вложения у нас, които за интервала януари-септември 2017 година възлизат на 58,8 млн. евро. За първите девет месеца на предходната година се следи растеж и на стокообмена с Турция със 17,4 %.

Освен това капацитетът за развиване на търговско-икономическото съдействие и вложения не е привършен. Интересът на турските компании у нас е ориентиран към планове, свързани с създаване на транспортна и енергийна инфраструктура.

Хранително-вкусовата, химическата и текстилната индустрия също оферират необятно поле за вложения. Съществува капацитет за навлизането на още производители на автомобилни елементи – бранш, в който Турция има съществени обичаи и дял в международното произвеждане. Двете страни ще продължат да работят взаимно и по построяването на смесени предприятия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР