Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу призова днес света

...
Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу призова днес света
Коментари Харесай

Турция призова света да признае Източен Йерусалим за палестинска столица

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу прикани през днешния ден света да признае Източен Йерусалим за палестинска столица, съобщи Ройтерс. Призивът бе насочен при откриването на изключителна среща на върха на Организацията за ислямско съдействие (ОИС).
"Първо, палестинската страна би трябвало да бъде приета от всички останали страни. Ние всички дружно би трябвало да се борим за това ", сподели Чавушоглу пред външните министри, които се събраха преди същинската среща на ОИС.
"Трябва да насърчим другите страни да признаят палестинска страна въз основа на границите от 1967 година и със столица Източен Йерусалим ", акцентира министърът.
Турция, като ротационен ръководител на ОИС, свика изключителната среща в Истанбул през днешния ден по самодейност на президента Реджеп Тайип Ердоган след решението на Съединени американски щати да признаят Йерусалим за столица на Израел.
Целта на срещата на ОИС - организация, в която вземат участие над 50 мюсюлмански страни - е да се създаде взаимен отговор на решението, оповестено от Доналд Тръмп на 6 декември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР