Турският министър на националната отбрана оцени като изключително успешно най-голямото

...
Турският министър на националната отбрана оцени като изключително успешно най-голямото
Коментари Харесай

Турция: Имахме възможността да покажем военноморската си мощ

Турският министър на националната защита оцени като " извънредно сполучливо " най-голямото военноморско обучение на Турция " Синьо родно място 2019 ", което се организира по едно и също време в три морета, оповестява " Хюриет дейли нюз ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Турция имаше опцията да покаже мощта на военноморските си сили както на самата себе си, по този начин и на всички, които наблюдават учението ", сподели пред Анадолската организация Хулуси Акар.

" Синьо родно място 2019 " е военно обучение, което се организира сред 27 февруари и 8 март с присъединяване и на други въоръжени сили. Целта му е да бъдат изпитани оръжията и военните системи на Военноморски сили на Турция, да се тестват качествата за водене на война и да се увеличи успеваемостта на системите за командване и надзор.

Учението се организира на фона на тленен спор сред Турция и Гърция за суверенните права в Егейско море и на напрежението към сондажите за природен газ в Средиземно море сред гръцкия остров Крит и Кипър.

Министърът разяснява пред Анадолската организация турско-гръцките връзки, като съобщи, че Турция се пробва да усъвършенства двустранните връзки с тази своя съседка посредством ограничения за създаване на доверие в сходство с интернационалното право и в границите на добросъседските връзки.

" Турция ще продължи да пази своите права, народ и ползи в Егейско, Източно Средиземно и Черно море ", добави той.

Турция е предизвестила гръцките управляващи през декември за мястото и времето на военното обучение.

В маневрите вземат участие 103 бойни кораба, в това число 22 десантни съда и 13 фрегати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР