Турските власти са дали уверения, че военната операция в Северна

...
Турските власти са дали уверения, че военната операция в Северна
Коментари Харесай

Хайко Маас: Турция е дала уверение, че военната операция в Сирия е временна

Турските управляващи са дали уверения, че военната интервенция в Северна Сирия е краткотрайна, съобщи през днешния ден немският външен министър Хайко Маас на конференция с турския външен министър Мевлют Чавушоглу в Анкара, съобщи ТАСС.

Надяваме се, че Турция няма да остане дълго време на държавната територия на Сирия. Говорихме и през днешния ден за това и това бе доказано още един път. Това е нещо, което поздравявам, добави Маас, представен от Българска телеграфна агенция.

Същевременно Чавушоглу съобщи, че Турция счита за нереалистично предлагането на Германия за основаване на " интернационална зона за сигурност " в Североизточна Сирия.

Сега би било по-реалистично да се концентрираме върху прехвърлянето на хора в зоната за сигурност, сподели той.

Германският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер предложи неотдавна установяването на зона за сигурност в Сирия под интернационален надзор.

Видяхме, че методът на Съединени американски щати по отношение на Сирия не е откровен и започнахме интервенцията " Извор на мира ". След това сключихме споразуменията със Съединени американски щати и Русия, съобщи още турският външен министър.

Той добави, че Турция няма да толерира нарушавания на човешките права в Североизточна Сирия, осведоми Ройтерс. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР