Турските власти подготвиха с помощта на ООН пътна карта за

...
Турските власти подготвиха с помощта на ООН пътна карта за
Коментари Харесай

Русия и Украйна могат да договорят "зърнени коридори"

Турските управляващи приготвиха благодарение на Организация на обединените нации " пътна карта " за справяне с световната продоволствена рецесия, предизвикана от съветската офанзива против Украйна, заяви организация Анадолу, Идеята е се формира механизъм, който да подсигурява безвредната доставка на зърно от Украйна до международните пазари.

" Пътната карта " е направена в следствие на преговори сред турската страна и представители на Украйна, Руската федерация и Организация на обединените нации. Зърненият кулоар  ще работи под егидата на Организация на обединените нации. Очаква се в идващите дни всички заинтригувани страни да проведат среща в Истанбул, с цел да обсъдят детайлите по пътната карта. В четиристранния формат са планувани за разглеждане следните въпроси: маршрут, застраховка, защита на кораба, разминиране на пристанища, както и състава на командния център.

Предвижда се в Истанбул да бъде основан център, регулиращ взаимоотношението сред Русия и Украйна с посредничеството на Турция и в съгласуваност с Организация на обединените нации.

Според дипломатически източници президентите на Украйна и Руската федерация Владимир Зеленски и Владимир Путин правят оценка позитивно съдействието по зърнения кулоар. Русия е подготвена да даде безвреден кулоар за украинските съдове със зърно, заяви представителя на РФ в Организация на обединените нации Небензя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР