Турски военни кораби ще ескортират корабите по зърнения коридор, ако

...
Турски военни кораби ще ескортират корабите по зърнения коридор, ако
Коментари Харесай

Решение! Турският боен флот ще пази зърнения коридор

Турски военни кораби ще ескортират корабите по " зърнения кулоар ", в случай че Русия се отдръпна от съглашението.

 

Това съобщи УНИАН. Агенцията се базира на заместник-председателя на Всеукраинския поземлен съвет Денис Марчук.

 

Според него " коридорът " няма да проработи пълноценно през юли или август, тъй като това ще бъде време за договаряния. Марчук напомни, че Ердоган възнамерява да се срещне с Путин през август.


Въпреки това, както означи заместник-председателят на Върховния трибунал, в случай че Русия се отдръпна от " зърненото съглашение ", Турция се е съгласила да ескортира корабите с украинско зърно до Босфора.

 

" Получихме удостоверение от Турция, че е подготвена с военноморските си сили да подсигурява прекосяването по коридора до Босфора. Това провокира и известна оптимистична визия за по-нататъшната история с износа на украински артикули ", сподели Марчук.

 

От края на юни договорката за зърното на процедура не е дейна, защото Русия саботира работата на взаимните механизми за нейното осъществяване.


Срокът на деяние на съглашението за зърното изтича на 17 юли. Русия към този момент съобщи, че не има намерение да го удължава, и изиска да анулира част от глобите и да стартира да се купуват нейни артикули.

 

В подмяна на това Украйна обмисля " проект Б " за подобен случай, с цел да провежда износа без присъединяване на руснаците в " договорката ".

По-специално, това се състои в развиване на износа през дунавските пристанища на Украйна в съдействие с Молдова и Румъния.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР