Турски съд осъди днес 92 души, включително високопоставени армейски офицери,

...
Турски съд осъди днес 92 души, включително високопоставени армейски офицери,
Коментари Харесай

Турски съд постанови 92 доживотни присъди за опита за преврат през 2016 г.

Турски съд осъди през днешния ден 92 души, в това число високопоставени армейски офицери, на пожизнен затвор за техните функции в опита за прелом през 2016 година. Доживотни присъди без право на обжалване бяха избрани за 12 подсъдими, измежду които началници на ръководството на сухопътните сили, информира Анадолската организация, представена от Ройтерс.

Над 250 души бяха убити в опита да бъде свалено турското държавно управление на 15 юли 2016 година, напомня организацията. 

Миналия месец съдът даде обособени присъди за затвор на водачите на опита за прелом, за който Анкара упреква поддържниците на основания в Съединени американски щати мюсюлмански просветител Фетхуллах Гюлен. Той обаче отхвърля каквато и да е роля в събитията.

По данни на министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу към 292 души бяха арестувани за хипотетични връзки с Гюлен, съвсем 100 000 от тях са в очакване на правосъден развой.

Около 150 000 държавни чиновници бяха уволнени или отстранени след опита за прелом. Съдилища произнесоха над 2500 присъди пожизнен затвор, а министерството на защитата съобщи, че 20 833 души са били изхвърлени от армията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР