„Турски поток" няма да бъде построен в срок - другото

...
„Турски поток" няма да бъде построен в срок - другото
Коментари Харесай

Румен Петков: „Турски поток“ няма да бъде построен в срок

„ Турски поток " няма да бъде издигнат в период - другото е „ Севда тв ", съобщи водачът на АБВ Румен Петков по време на конференция.
„ Пред вас има фотоси на сектор, над който хеликоптерът не е минал. На този сектор, колчетата стоят от месец ноември на предходната година. Около тези колчета нищо не се прави. По думите му би трябвало да е ясно, максимумът от трасето на „ Турски поток ", който е изработен е 40-45 км. Другото са „ Севда тв " или там, както се споделя женицата, която разнася телефона да ни снима, до момента в който летим или до момента в който караме кола ", сподели Петков.
„ Каква е технологията на въвеждането в употреба. Първо се правят заварки. Ние гледаме тръбите подредени, както бяха подредени пред американския дипломат и по-късно прибрани. Технологията допуска първо да се извършат заварки. Втората спъпка е тестване от лицензирана лаборатория за инспекция на заварките. Практиката от международен мащаб демонстрира, че на никое място при осъществяването на инспекцията на заварките няма 100 % гаранция, т.е. постоянно се постановат спомагателни стъпки и дейности. Досега такива инспекции обществото няма информация да са правени. Третата стъпка е изолираност на тръбите и четвъртата е полагането им в траншеите ", уточни Петков.
По думите му тези стъпки не се вършат. „ Разхвърлят се едни тръби по трасето. Много се надявам да не опаричим братята роми с всички тези дейности, само че действително заваръчни действия, действия по инспекция от лицензирана лаборатория не е ясно да има. На второ място, в България сега работи единствено една машина за автоматизирано заваряване. Тя е американско произвеждане. Капацитетът на тази една машина е не повече от 1, 5 - 1,8 км. дневно. Премиерът преди 30 дни сподели, че вършим 5 км дневно. Не с хеликоптер, това значи 150 км да са издигнати за тези 30 дни. Ако уточни къде са, аз ще ги обиколя с колело ", прикани Петков.
„ Един миг, от който всички бягат. Проектът „ Турски поток " на българска територия планува да бъдат построени две компресорни станции. За тях никой не приказва. Легендировката е, че ще ги строи немският консорциум „ Серостал ". Обявяваме премия дъвка, който откри 11-ия % немска благосъстоятелност в този консорциум. Някой да покаже двете тухли, които са положени от консорциума „ Серостал " за построяването на тези компресорни станции. 400 млн. лева ", добави още Петков.
По думите му министър-председателят е споделил, че най-късно на 13 юни ще бъде подготвен газопроводът. „ Т.е. от в този момент стартира подготовката за тържествата във връзка следващия му рожден ден. Да е жив и здрав. Няма да стане. Боя се, че няма да стане и за 23 юни, само че би трябвало да носят отговорност тези, които са провели процедурите. Тези, които излъгаха Сърбия и Унгария. Това е това държавно управление, това е Борисов ", добави още Петков.
Той обърна внимание още,че всички заварчици, които се употребяват, са турци. „ Тук огромният въпрос е за какво не се употребява български капацитет. Защо парите би трябвало да излизат отвън България. Това става тежка процедура на това държавно управление в енергийните планове. Проекта Гърция - Сърбия министър председателят е доста горделив, че го е дал на две гръцки компании. Ние нямаме ли капацитета, нямаме ли строителна щаб. Ние, които сме учили Гърция, Сърбия, Турция на газопроводи. Това са неща, които ни тревожат ", добави още Петков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР