Турски командоси са неутрализирали осем терористи от ПКК/СЗН в Северна

...
Турски командоси са неутрализирали осем терористи от ПКК/СЗН в Северна
Коментари Харесай

Турски военни са неутрализирали осем кюрдски бойци в Сирия

Турски командоси са обезвредили осем терористи от ПКК/СЗН в Северна Сирия, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер, като се базира на известие на турското министерство на защитата в Twitter.

В известието се показва, че терористи са подхванали опит за нахлуване против зоната, в която бе осъществена турската интервенция " Извор на мира ". Турските военни са дали отговор на офанзивата, при което са били обезвредени 8 терористи от ПКК/СЗН, се отбелязва в известието.

От 2016 година Турция предприе три интервенции в Северна Сирия, с цел да да прочисти региона около турската граница от терористи от " Ислямска страна " и от бойци на сирийската кюрдска милиция Сили за отбрана на народа /СЗН/ - " Ефратски щит " /2016 г./, " Маслинова клонка " /2018 г./ и " Извор на мира " /2019 г./.

Турция преглежда сирийската кюрдска милиция Сили за отбрана на народа /СЗН/ и настоящата в Турция Кюрдска работническа партия /ПКК/ като разклонения на една и съща терористична организация.

Кюрдската работническа партия /ПКК/, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР