Делегация на палестинското движение Хамас“ е пристигнала в Кайро, предаде

...
Делегация на палестинското движение Хамас“ е пристигнала в Кайро, предаде
Коментари Харесай

Делегация на „Хамас“ пристигна в Кайро за преговори с Израел

Делегация на палестинското придвижване „ Хамас “ е пристигнала в Кайро, съобщи ДПА, като се базира на източници от летището в египетската столица. Това се случва на фона на възобновените договаряния за помирение и замяна на заложници с Израел.

Тричленната делегация на „ Хамас “ е изхвърчала от катарската столица Доха, с цел да разиска последното предложение за помирение и замяна на заложници против палестински пандизчии, държани в израелските затвори, заяви източникът.

Интернет страницата на вестник „ Йедиот Ахронот “ заяви през днешния ден, че предлагането планува освобождението на 33 заложници в подмяна на стартирането от израелски затвори на няколкостотин палестинци. Те ще включват дами, в това число пленени военни, остарели хора, ранени и така наречен „ умствено повредени “.

Цитирайки почитан представител на израелското държавно управление, „ Йедиот Ахронот “ оповестява, че продължителността на примирието ще зависи от количеството освободени заложници. Според израелската медия „ Хамас “ упорства за освобождението на 50 пандизчии за всеки освободен боен, държан като пленник в линията Газа, и на 30 пандизчии за всеки граждански пленник.

Според предлагането Израел ще отдръпна силите си от централния път, който разделя линията Газа на северна и южна част. На жителите на северната част ще бъде позволено да се завърнат по домовете си. Голяма част от над двумилионното население на Газа избяга в южната част на анклава по време на войната.

Същевременно израелският министър председател Бенямин Нетаняху ще би трябвало да избира сред реализиране на съглашение за пленниците и опазване на своето държавно управление, отбелязва организацията. Крайнодесният финансов министър в кабинета му Бецалел Смотрич заплаши, че ще постави завършек на държавното управление, в случай че съглашението за преустановяване на огъня в сегашния му дискутиран тип бъде приложено и плануваната военна интервенция в Рафах бъде спряна. Политическото оцеляване на Нетаняху зависи от неговите крайнодесни съдружни сътрудници.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР