Турски гражданин е задържан и обвинен за недекларирането на пренасяна

...
Турски гражданин е задържан и обвинен за недекларирането на пренасяна
Коментари Харесай

Задържаха турчин заради недекларирани над 800 000 лв. на Капитан Андреево ВИДЕО

Турски жител е арестуван и упрекнат за недекларирането на пренасяна валута за над 800 000 лв. на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево ", оповестиха от прокуратурата и от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

На 3 май на пункта за излизане от България в посока към Турция дошъл микробус с турска регистрация. Той се управлявал от 39-годишен мъж, който пътувал от Англия за Турция през България. Митническите чиновници направили инспекция на транспортното средство. Те намерили недекларирани парични средства в размер на 149 800 евро, 5990 ирландски паунда и 253 490 британски паунда, с обща българска равноценност към 800 481 лв.. Валутата била разпределена в пакети, укрити под шофьорската седалка на микробуса.

Обвиняемият мъж. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор. В момента се правят дейности по следствието, прецизираха от държавното обвиняване.

Само ден преди този случай, на пункта бе арестуван различен турски жител с недекларирана валута за 459 522 лв., укрита в управлявания от него товарен автомобил.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР