Турски граждани, живеещи в чужбина, започнаха да гласуват на президентските

...
Турски граждани, живеещи в чужбина, започнаха да гласуват на президентските
Коментари Харесай

Турските граждани в чужбина започнаха да гласуват

Турски жители, живеещи в чужбина, започнаха да гласоподават на президентските и парламентарните избори в Турция.

Най-големите турски диаспори в чужбина включват 400 000 души във Франция и 1.5 милиона в Германия, които могат да гласоподават на президентските и парламентарните избори в Турция до 9 май.

 
Е, чакаме нещата да стават все по-добри и по-добри в Турция. Никога не е задоволително добре, бих споделил. Да се надяваме на най-хубавото, че верният човек ще застане на върха.
Динчер Долмуз – турски жител, живеещ в Берлин

На последните президентски избори в Турция преди пет години доста болшинство от турските гласоподаватели в Германия поддържаха Реджеп Тайип Ердоган. Сега обаче картината може да не е същата.

Във Франция турската диаспора също се насочи към урните.

 
Първо би трябвало да сменим президента и по-късно системата. Президентската система в Турция не е демократична и наподобява на тирания.
Джема Джуде – турска гражданка, живееща в Париж

Гласуването в чужбина стартира на фона на опасения за здравето на Ердоган, откакто той беше заставен да анулира предизборни манифестации в сряда и четвъртък.

Около 3.4 милиона турски жители, живеещи в чужбина, могат да упражнят правото си на глас на изборите.

Гласуването в самата Турция ще бъде на 14 май.Проучванията на публичното мнение демонстрират лека преднина за основния противник на Ердоган, водача на лявоцентристката Народнорепубликанска партия Кемал Кълъчдароглу, който е подсилен от Националния алианс, включващ 6 обединения. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР