Турски екип е приключил лабораторните изпитания на ваксина срещу COVID-19

...
Турски екип е приключил лабораторните изпитания на ваксина срещу COVID-19
Коментари Харесай

В Турция тестват ваксина срещу COVID-19 върху животни

Турски екип е завършил лабораторните тествания на ваксина против COVID-19 и през днешния ден стартира да тества продукта върху животни, оповестява в. "Хюриет ", базирайки се на ръководителя на екипа проф. Ерджумент Овалъ.
Екипът стартира работа в средата на март с поддръжката на Турския съвет за научни и механически проучвания (ТЮБИТАК). В четвъртък неговият началник заяви, че стадият на предклиничните тествания от създаването на имунизацията е завършил и стартира нова фаза с тествания върху животни. След това ще последва етапа на тестване върху доброволци, а по-нататък и върху по-широк кръг хора. След като се обезпечи задоволителна сигурност и успеваемост, дейностите още веднъж ще бъдат разширени, сподели той.
"При идеални изискване всичко това следва да завърши за три месеца ", сподели проф. Овалъ. Той посочи, че в случай че тестванията се окажат несполучливи, екипът още веднъж ще се върне към лабораторната работа.
Ученият се спря също върху лекуване на COVID-19 с мезенхимни стволови кафези, като уточни, че такова лекуване се загатва и в управлението на здравното министерство. По думите на Овалъ клиничните наблюдения демонстрират позитивен резултат върху седем пациенти, при които този способ на лекуване е бил прибавен. Той сподели още, че в случай че здравното министерство утвърди импортираната от специалистите молба, екипът му ще стартира клинична активност с контролна група, с цел да получи научни данни за този тип лекуване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР