Турски депутат почина, два дни след като получи сърдечен удар

...
Турски депутат почина, два дни след като получи сърдечен удар
Коментари Харесай

Кръвта на палестинците е по ръцете ви: Турски депутат почина след инфаркт в парламента

Турски народен представител умря, два дни откакто получи сърдечен удар и припадна в Народното събрание, до момента в който завършваше речта си, в която подлагаше на критика политиката на държавното управление по отношение на Израел, оповестява Ройтерс.

54-годишният Хасан Битмез бе народен представител от опозиционната партия " Фелисити " (Саадет).

Той е умрял в градската болница в Анкара, заяви министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа.

Хасан Битмез бе ученик на университета “Ал Азхар” в Кайро и ръководител на Центъра за проучване на ислямския съюз. Преди това е работил за ислямски неправителствени организации.

Той беше женен и татко на едно дете.

Официалното предаване от Народното събрание по време на съвещанието демонстрира по какъв начин Битмез пада на пода след речта си.

Той подлагаше на критика ръководещата партия на президента Реджеп Ердоган за продължаващата търговия на Турция с Израел макар войната в Газа и острите рецензии на държавното управление към военните бомбардировки на Израел.
„ Вие позволявате на кораби да отиват в Израел и нахално наричате това търговия. Вие сте съизвършител на Израел “, сподели Битмез в речта си, откакто сложи транспарант на подиума с надпис: „ Убиец Израел; помощник на ПСР “.
„ Вие имате кръвта на палестинците по ръцете си, вие сте колаборационисти. Вие допринасяте за всяка бомба, която Израел хвърля върху Газа “, сподели той пред депутатите по време на дебата по отношение на бюджета на външното министерство за 2024 година

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР