Турската военна операция в Североизточна Сирия е позволила на заловени

...
Турската военна операция в Североизточна Сирия е позволила на заловени
Коментари Харесай

Турската операция в Сирия отвори врата за бягство на заловени бойци от ИДИЛ

Турската военна интервенция в Североизточна Сирия е разрешила на хванати бойци на " Ислямска страна " да избягат, призна съветският външен министър Сергей Лавров в обществено изказване в Сочи.

Русия ще насърчи сирийското държавно управление и сирийските кюрди да реализират съглашения и да ги извършват, означи той, представен от РИА Новости.

Министърът означи, че разговорът сред Дамаск и сирийските кюрди дава съответни резултати и добави, че Москва ще поддържа съдействие сред Турция и Сирия в граничната сигурност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Лавров съобщи, че сирийските и турските военни сили би трябвало да си сътрудничат в Северна Сирия въз основа на съглашението за сигурност от Адана от 1998 година Това съглашение регламентира по какъв начин Турция може да прави трансгранични интервенции по сигурността в северната част на Сирия и задължава Дамаск да спре да дава леговище на членове на Кюрдската работническа партия /ПКК/, която Анкара е сложила отвън закона и която от десетилетия води въоръжено въстание против турската страна.

Политическото споразумяване на обстановката в Сирия и обезпечаването на нейния суверенитет и териториална целокупност ще е съществена тематика на идната аудиенция на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Русия. Тя би трябвало да се състои до края на октомври, по покана на съветския президент Владимир Путин, съобщи ТАСС.

Руският външен министър съобщи, че Съединени американски щати и водената от тях западна коалиция в Северна Сирия са подтикнали кюрдите към основаване на квазидържавни формирания и борба с арабските племена.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР