Турската полиция започна операция за задържането на 234 души, свързани

...
Турската полиция започна операция за задържането на 234 души, свързани
Коментари Харесай

Турската полиция задържа противоречив писател и телевизионен проповедник

Турската полиция стартира интервенция за задържането на 234 души, свързани с писателя и ефирен просветител Аднан Октар, поради обвинявания, в това число образуване на незаконна тайфа, измами и полово принуждение.
В изказване по случая на истанбулската полиция се споделя, че дейностите са подхванати от секция " Финансови закононарушения " в интервенция, която съгласно Анадолската организация се прави в пет провинции.
Полицията почнала акцията в ранните часове на деня в къщата на Октар в Ченгелкой в азиатската част на Истанбул и го задържала дружно с неговите охранители, заяви БГНЕС.
Бодигардовете за малко се опълчиха на полицията, заяви кореспондент на „ Хюриет “ за случилото се, като прибавиха, че силите за сигурност са разкрили оръжия, както и бронежилетки и бронирани коли в дома на проповедника.
През февруари турският ефирен надзорен орган приключи телевизионната стратегия на Октал, която съчетаваше теологични полемики и танци, като от институцията споделиха, че шоуто е нарушило равенството сред половете и правата на дамите.
Октар е водещ на телевизионни шоу стратегии по телевизионния канал A9. В предаванията той обсъждаше ислямски полезности и от време на време танцуваше с млади дами, които назовава " котенца " и пеел с млади мъже – неговите " лъвове ".
През 2006 година Октар написа " Атлас на творението " под името Харун Яхия, в която твърди, че теорията на Дарвин за еволюцията е в основата на световния тероризъм. Той е написал повече от 300 книги, преведени на 73 езика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР