Турската полиция започна акции в национален мащаб за задържането на

...
Турската полиция започна акции в национален мащаб за задържането на
Коментари Харесай

Турската полиция издирва за арест 350 гюленисти

Турската полиция стартира акции в народен мащаб за задържането на близо 350 души, в това число и военни, упрекнати за връзки с придвижването на Фетхуллах Гюлен, апетитен за уредник на провалилия се опит за прелом през 2016 година, оповестиха турски медии.

Анкара упреква живеещия в заточение в Пенсилвания, Съединени американски щати, Гюлен, че е наредил осъществяването на опита за прелом против президента Реджеп Ердоган на 15 юли 2016 година.

Започналите през днешния ден полицейски акции се организират в 47 провинции. Истанбулската прокуратура е издала заповеди за задържането на 271 бойци, 122 от които към момента са на работа, рамките на следствие против последователи на Гюлен в армията. Само в провинция Измир има издадени 75 заповеди за арест в следствие, обвързвано с съществуването на гюленистка „ клетка във въоръжените сили “, съобщи Анадолската организация.

Над 77 000 души, в това число доста военни, бяха задържани за хипотетични връзки с гюленисткото придвижване по време на чистките, подхванати от турските управляващи след въвеждането на изключително състояние преди две години. В рамките на репресиите против инакомислието над 140 000 бяха отстранени или уволнени от работа. Става дума за обществения бранш и бяха наранени в това число съдии, прокурори, военни, служители на реда, учени и публицисти. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР