Турската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне пропалестински митинг

...
Турската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне пропалестински митинг
Коментари Харесай

Сблъсъци между пропалестински демонстранти и полицията до военната база Инджирлик

Турската полиция употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне пропалестински протест покрай военна база, в която са ситуирани американски военнослужещи и оръжия. Демонстрацията пред авиобазата " Инджирлик " до Адана беше проведена от турската неправителствена организация " Човешки права и свободи ". Израел упреква тази група във връзки с Хамас. 

Това се случи часове преди идването в Турция на американския държавен секретар Антъни Блинкен.

Хората са се пробвали да пресекат полето и да влязат в базата, съгласно информация на локални медии. Протестът пред " Инджирлик " , където е ситуирана 39-та авиобаза на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, бе кулминационната точка на ескорт, тръгнал от Истанбул в петък.

Демонстрацията пред базата беше проведена от неправителствената организация " Човешки права и свободи ", която Израел упреква във връзки с Хамас.

Скъпи братя и сестри, дойдохме тук, с цел да укрепим позициите си на масата за договаряния за ориста на дамите и децата в Газа. Ще изготвим краткотрайно съглашение за изтеглянето им от Газа. Тези конфликти с органите на реда единствено усложняват ситуацията.
Бюлент Йълдъръм – ръководител на организацията " Човешки права и свободи "

Откакто Израел стартира военни интервенции в линията Газа, по целия свят се провеждат демонстрации в поддръжка на палестинците.

След митинги пред дипломатическите задачи на Израел в Истанбул и Анкара, Тел Авив изтегли своя личен състав от Турция и отзова за съвещания своя дипломат.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган неведнъж подлага на критика Съединени американски щати за поддръжката им за израелската интервенция в линията Газа. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР