По покана на сръбския президент Александър Вучич, китайският председател Си

...
По покана на сръбския президент Александър Вучич, китайският председател Си
Коментари Харесай

Отношенията между Китай и Сърбия са успешен пример за международно партньорство

По покана на сръбския президент Александър Вучич, китайският ръководител Си Дзинпин през днешния ден стартира своето публично посещаване в балканската страна. В своето послание откакто дойде на летище „ Никола Тесла “ в Белград, Си Дзинпин изрази своите най-хубави пожелания към сръбските ръководещи и народ.

„ Китай и Сърбия се радват на надълбоко обичайно другарство. Нашите двустранни връзки устояха тестването на изменящата се интернационална среда и се трансфораха в добър образец за целия свят. От установяването на всеобхватното стратегическо партньорство през 2016 година двустранните връзки означиха скокообразно развиване и реализираха исторически резултати. Двете страни са обвързани от устойчиво политическо взаимно доверие и са постигнали ползотворни резултати във висококачественото съдействие по „ Един пояс, веднъж “, съобщи китайският ръководител.

Между Китай и Сърбия към този момент е в действие повсеместен съвместен безвизов режим, има постоянни директни полети и подписано съглашение за свободна търговия, а обменът сред двата народа също процъфтява. 

„ Китай и Сърбия се поддържат по въпроси, засягащи нашите съществени ползи и проблеми. Ние дружно поддържаме интернационалната правдивост, с което допринасяме  за поощряване на международния мир и развиване. Сътрудничеството сред двете страни се основава на правилата на равнопоставеност и взаимна полза. То обслужва фундаменталните и дълготрайни ползи на Сърбия и Китай, дава мощен подтик за развиването ни, носи изгоди за двата народа и способства за построяването на общественост на споделена орис за цялото човечество “, добави още китайският ръководител. 

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед9170Нова епоха, нова вероятност за развиване /Дискусия по отношение на визитата на Си Дзинпин в Европа/Алтернативен Поглед9303Проф. Нако Стефанов за визитата на българска делегация в Китай по линия на института " Конфуций " Алтернативен Поглед13142Д-р Радко Ханджиев: Приглушени странициАлтернативен Поглед59190Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед40456Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед92679Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед76946Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернат
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР