Турската полиция е задържала заподозрян за взрива в Истанбул, предаде

...
Турската полиция е задържала заподозрян за взрива в Истанбул, предаде
Коментари Харесай

Турската полиция е задържала заподозрян за експлозията в Истанбул

Турската полиция е задържала обвинен за гърмежа в Истанбул, съобщи Би Би Си.

Най-малко шестима души бяха убити, а 81 други ранени през вчерашния ден при детонация в турската столица. Взривът е станал към 16:20 локално време в региона на централния бул. „ Истиклял “

В понеделник сутринта министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу сподели, че индивида, за който се счита, че е оставил взривното устройство, е бил задържан от полицията. Той упрекна Кюрдската работническа партия (ПКК) за детонацията.

ПКК е въоръжена група, чиято цел е основаване самостоятелна кюрдска страна в границите на Турция.  Тя е считана за терористична организация както от Анкара, по този начин и от Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Засега никой не е поел отговорност за гърмежа.

По-рано турският вицепрезидент Фуат Октай сподели, че става дума за терористичен атентат, осъществен от жена.

След офанзивата от целия свят заваляха съболезнования към Турция.

„ Съединени американски щати стоят „ един до друг “ със своя съдружник в НАТО в „ противодействието на тероризма “, сподели в изказване на прессекретаря на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Френският президент Еманюел Макрон написа в Twtter на турски: „ Споделяме вашата болежка... Ние сме с вас в битката против тероризма “.

 „ Болката на приятелския турски народ е наша болежка “, написа в Twitter, също на турски, украинският президент Володимир Зеленски

Страни като Пакистан, Италия и Гърция, също показаха своята взаимност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР