Турската полиция е получила достъп до секретна база данни с

...
Турската полиция е получила достъп до секретна база данни с
Коментари Харесай

Турция е получила имената на близо 10 000 бойци на „Ислямска държава“

Турската полиция е получила достъп до секретна база данни с имената на близо 10 000 бойци на терористичната формация „ Ислямска страна “ (ДАЕШ), оповестява през днешния ден турският проправителствен в. „ Сабах “.

Секретната база данни съдържа биографии, информация за образованието, националността, адреси и данни за контакти на 9552 терористи, намиращи се в разнообразни елементи на света.

Съществуването на тази информация е било известно на множеството разследващи служби. Твърди се, че Централно разузнавателно управление на САЩ, МИ6 и Мосад са търсили базата данни в продължение на доста години.

Турция към този момент разполага с доста скъпа база данни за ДАЕШ, съдържаща имена и информация за 9552 терористи, така наречен „ самотни вълци “ на ДАЕШ, след сполучлива интервенция, извършена през последните месеци от полицията в Истанбул. Акцията е осъществена от екипи от Отдела за разузнаване и Отдела за битка против тероризма на истанбулската полиция, прецизира „ Сабах “.

Изданието е получило детайлности за интервенцията, стартирала от кафене в Истанбул и приключила със залавянето на обвинен, притежаващ базата данни, на летище „ Истанбул “.

Базата данни в началото е притежавана от водача на ДАЕШ Абу Бакр ал Багдади, който бе погубен на 27 октомври 2019 година

В секретното досие има цялостна информация за джихадисти, намиращи се на територията на Съединени американски щати, Канада, Англия, Франция, Германия, Белгия, Нидерландия, Швеция, Норвегия, Дания, Швейцария, Австрия и Испания. Те са били членове на спящи кафези на ДАЕШ.

Нападенията на „ самотните вълци “ са най-зловещата опасност на ДАЕШ, която загуби териториите, завзети в Ирак и Сирия. „ Самотните вълци “ на „ Ислямска страна “ са виновни за убийството на 50 души на 12 юни 2016 година в нощен клуб във Флорида и за убийството на 84 души във френския град Ница, когато камион мина през тълпата.

През 2013 година Турция бе една от първите страни, които включиха „ Ислямска страна “ в листата си с терористични организации. Оттогава страната е била цел на групировката неведнъж, като са осъществени минимум 10 самоубийствени набези, седем бомбени офанзиви и четири въоръжени набези, лишили живота на минимум 300 души и ранили стотици други, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР