Турската офанзива в Северна Сирия ще бъде възобновена, ако изтеглянето

...
Турската офанзива в Северна Сирия ще бъде възобновена, ако изтеглянето
Коментари Харесай

Ердоган: Подновяваме операция в Сирия, ако изтеглянето на кюрдите не завърши до 5 дни

Турската атака в Северна Сирия ще бъде обновена, в случай че изтеглянето на кюрдските милиции Сили за отбрана на народа (СЗН) не приключи в границите на пет дни, предизвести турският президент Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул, заяви Ройтерс.

Ердоган сподели, че е споделил на страните от Европейския съюз, както и на делегацията от Съединени американски щати, с която реализира съглашение, че интервенцията ще продължи, в случай че осъществяването на договореностите се бави, съобщи Българска телеграфна агенция.

Бойците на предвожданите от кюрдите Сирийски демократични сили са напуснали град Рас ал Аин в Северна Сирия и към този момент нямат въоръжено наличие там, сподели техен представител, представен от Асошиейтед прес.

Всичко за:
Местни избори 2019
Кого харесахте за кмет
Говорителят Кино Габриел съобщи, че днешната евакуация е част от постигнатото с посредничеството на Съединени американски щати съглашение за краткотрайно прекъсване на военните дейности с Турция.

Напускането на кюрдските бойци би отворило пътя за изтеглянето им от по-обширна територия по границата сред Сирия и Турция като част от съглашение сред Съединени американски щати и Турция.

Te се споразумяха в четвъртък за петдневно помирение в Североизточна Сирия, което да разреши на силите на СЗН да се изтеглят от " зоната за сигурност ", която Турция желае да откри.

Турският президент съобщи през днешния ден, че чака Съединени американски щати да спазят обещанията си и да не употребяват тактичност на отсрочване. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР