Турската офанзива в Северна Сирия ще бъде възобновена, ако изтеглянето

...
Турската офанзива в Северна Сирия ще бъде възобновена, ако изтеглянето
Коментари Харесай

Ердоган: Подновяваме операция в Сирия, ако изтеглянето на кюрдите не завърши до 5 дни

Турската атака в Северна Сирия ще бъде обновена, в случай че изтеглянето на кюрдските милиции Сили за отбрана на народа (СЗН) не приключи в границите на пет дни, предизвести турският президент Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул, заяви Ройтерс.

Ердоган сподели, че е споделил на страните от Европейския съюз, както и на делегацията от Съединени американски щати, с която реализира съглашение, че интервенцията ще продължи, в случай че осъществяването на договореностите се бави.

Бойците на предвожданите от кюрдите Сирийски демократични сили са напуснали град Рас ал Аин в Северна Сирия и към този момент нямат въоръжено наличие там, сподели техен представител, представен от Асошиейтед прес.

Говорителят Кино Габриел съобщи, че днешната евакуация е част от постигнатото с посредничеството на Съединени американски щати съглашение за краткотрайно прекъсване на военните дейности с Турция.

Напускането на кюрдските бойци би отворило пътя за изтеглянето им от по-обширна територия по границата сред Сирия и Турция като част от съглашение сред Съединени американски щати и Турция.

Te се споразумяха в четвъртък за петдневно помирение в Североизточна Сирия, което да разреши на силите на СЗН да се изтеглят от "зоната за сигурност ", която Турция желае да откри.

Турският президент съобщи през днешния ден, че чака Съединени американски щати да спазят обещанията си и да не употребяват тактичност на отсрочване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР