Турската компания одело Фарба България, която изгражда завод за фарове

...
Турската компания одело Фарба България, която изгражда завод за фарове
Коментари Харесай

Заводът за фарове на Мерцедес край Пловдив търси да назначи 400 служители

Турската компания " одело Фарба България ", която построява цех за фарове на Mercedes в " Тракия икономическа зона " (ТИЗ), стартира да набира личен състав за предприятието.

Компанията се нуждае от общо 400 чиновници, най-вече механически експерти - електротехници и механици, процесни инженери, мотокаристи и електрокаристи и други. До 2019 година ще бъдат наети 140 души, а до 2023 година броят им ще нарасне до 400, показват в формалното известие от ТИЗ.

Турската компания сега разисква заплатите на бъдещите чиновници, като се чака да ги разгласи през октомври.

Според източници на Money.bg междинната заплата в компанията ще бъде относително висока за България, в диапазона 1500-1600 лв.. Очаква се даже елементарните служащи в " одело Фарба България " да получават доста повече от сътрудниците си в други индустриални предприятия в региона на Пловдив.

 €40 милиона инвестиция: Правят цех за елементи на Mercedes до Пловдив
€40 милиона инвестиция: Правят цех за елементи на Mercedes до Пловдив

Базата би трябвало да проработи до края на 2020 година

Нетната заплата на чиновник евентуално ще бъде към 1000 лв.. За съпоставяне множеството наети в промишлеността към Пловдив получават към 700 лв..

" По предварителни планове през януари 2019 година би трябвало да внесем машините и индустриалната техника и да стартираме тяхното инсталиране в завода. Затова първо търсим електротехници и механици, които да изпратим на образование в Турция ", изясни Десислава Николова, управител " Човешки запаси " на " одело Фарба България ".

Обучението е нужно за сполучливото монтиране и конфигуриране на техническото съоръжение в завода. За да се оправят с условията, претендентите би трябвало да имат приблизително обучение, висока просветеност и мощно развито логическо мислене.

Търсят се и процесни инженери, както и квалифицирани служащи за производството със приблизително обучение и механически умения. Работата, която изисква точност, е подобаваща и за дами. Самото произвеждане не е конвейерно, а е с поточни линии.

 Отварят 400 работни места в новия цех за елементи на Mercedes до Пловдив
Отварят 400 работни места в новия цех за елементи на Mercedes до Пловдив

Инвеститорът Odelo възнамерява да отвори и научноизследователски център в София

За складовите и логистични действия се търсят мотокаристи и електрокаристи, както и други логистични експерти. Те също ще имат значима роля, защото компанията възнамерява да сътвори логистичен хъб в България.

" Тук ще се внасят продуктите от завода ни в Китай и ще ги дистрибутираме до клиентите в Европа ", показва Николова. Ще са нужни и експерти със приблизително обучение за отдел " Качество " в завода.

Желаещите може да се свържат с компанията посредством jobs.bg, по имейл [email protected] и на телефон: 0882 550 164.

За да е в крайник с динамичното развиване на фаровете, турската компания ще отвори и развоен център в София. Звеното се нуждае от 15 CAD дизайнери (конструктори)/машинни инженери до края на 2018 година До 2022-2023 година те би трябвало да се усилят до 40 души. Това ще бъде третият сходен център на компанията след тези в Германия и Турция.

Търсят се освен чиновници, само че и компании, предлагащи услуги като превоз, храна, здравно обслужване и други. Идеята на компанията е да приложи политика, насочена към служителя и да сътвори оптимално хармонична и продуктивна работна среда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР