Турската компания Karpowership планира да изпрати няколко кораби-електроцентрали на Украйна

...
Турската компания Karpowership планира да изпрати няколко кораби-електроцентрали на Украйна
Коментари Харесай

Турска компания предлага да изпрати плаващи електроцентрали на Украйна

Турската компания Karpowership възнамерява да изпрати няколко кораби-електроцентрали на Украйна на фона на съветските офанзиви над цивилна и енергийна инфраструктура в навечерието на зимата, оповестява Nikkei.

" Водим диалози с управата в Одесa и с украинската национална енергийна компания Ukrenergo за изпращането на три кораба наоколо до града. Общата им мощ е 300 мегавата, " сподели Зейнеп Харези, член на борда за комерсиална активност на компанията.

Karpowership претендира, че разполага с най-голямата флота в света от подобен вид плавателни съдове. Харези уточни, че откакто бъдат реализирани съглашения по техническите и комерсиалните аспекти, " би трябвало да изясним параметрите, свързани със сигурността - както на нашите екипи, по този начин и на активите ни. Ако успеем да ги осигурим, бихме желали да продължим с плана. "

Тя добави още, че можесделката да се нуждае от поддръжка от Организация на обединените нации: " Мисля, че ще ни би трябвало зелена светлина от тях, с цел да го осъществяваме - същия тип изключения, каквито бяха направени при договорката за зърното, " продължи представителката на компанията, визирайки договорката, подписана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция, която разрешава на Украйна да изнася зърно по море от Одеса без съветска интервенция.

При изясняване на тези елементи, корабите могат да бъдат изпратени още в границите на тази година: " В подготвеност са. Можем да ги разположим там до три седмици. "

Ако работят с цялостна мощ, трите плавателни съда могат да зареждат с електричество до 1 милион домове.

През предходната седмица основният изпълнителен шеф на Ukrenergo Володимир Кудрицки заяви, че енергийната конструкция на страната е претърпяла " колосални " опустошения при съветските ракетни офанзиви и на процедура нито една централа не е останала незасегната.

" В Украйна има недостиг на производството на електрическа енергия. Не можем да генерираме толкоз, колкото потребителите могат да употребяват, " сподели той на брифинг по тематиката.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР