Турската брегова охрана съобщи, че петима души са открити мъртви

...
Турската брегова охрана съобщи, че петима души са открити мъртви
Коментари Харесай

Шестима загинали мигранти в Егейско море при два инцидента

Турската брегова защита заяви, че петима души са открити мъртви през днешния ден, откакто лодката им потънала в Егейско море, съобщи Асошийетед прес.

Лодката, пренасяща 20 души, е потънала край крайбрежията на западния окръг Измир рано през днешния ден, съгласно известие на бреговата защита. Четиринайсет души са били избавени. Продължава издирването на един липсващ, в което вземат участие четири плавателни съда на бреговата защита, водолазен екип и хеликоптер.

По на юг тялото на различен мигрант беше извадено от морето покрай туристическата дестинация Бодрум в окръг Мугла. Турската брегова защита съобщи, че е забелязала гумена лодка нощес и е задържала 12 мигранти и хипотетичен трафикант.

Мигрантите са декларирали, че четирима души са паднали в морето, когато лодката се опитвала да избегне бреговата защита. Спасителите са разкрили трима оживели и тялото на четвъртия мигрант.

Мигрантите се опиват да влязат в Европейския съюз, напускайки незаконно Турция с надуваеми или други лодки и предприемайки рисково пътешестване до гръцките острови в Егейско море.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР