Турската армия планира след предстоящите преговори в Астана да започне

...
Турската армия планира след предстоящите преговори в Астана да започне
Коментари Харесай

Турция разширява офанзивата в Сирия

Турската войска възнамерява след идните договаряния в Астана да стартира нов стадий от интервенцията "Ефратски щит " против настоящите в Сирия терористични групировки. Новината съобщи ТАСС, като се базира на информация на проправителствения в. "Сабах ".

Изданието написа, че Анкара ще възнамерява да прочисти от терористи територии, като стартира от северната част на провинция Идлиб.

Според информацията на медията на съвещание на генералния щаб на турската войска и националното разузнаване, състояло се неотдавна, се е работило по съставянето на нова пътна карта на интервенцията. Решено е било интервенцията да започва след договарянията в Астана (от 13 до 15 септември) от провинция Идлиб, елементи от която в границите на договорености за зони за деескалация ще попаднат под контрола на Турция.



Целта на втория стадий на "Ефратски щит " е да бъдат нарушени проектите на Съединени американски щати, които посредством битката против терористичните групировки в Сирия пробват да предадат Идлиб на сирийската кюрдска Партия на демократичния съюз (ПДС), която съгласно турските управляващи е обвързвана с поставената отвън закона Кюрдска работническа партия (ПКК).

Турция възнамерява да работи дружно с Иран и Русия, в това число в областта на обмяна на разследващи данни. Планира се Русия да открие въздушно пространство за бойни безпилотни самолети на Турция, които ще дефинират цели на "Ислямска страна ", които да бъдат бомбардирани.

След това ще последва сухопътна фаза на интервенцията, по време на която Русия и Иран ще окажат поддръжка на юг от Идлиб, а Турция ще работи от север.

Турция организира интервенция "Ефратски щит " от август 2016 година до март тази година. Целта на интервенцията бе от региона на границата да бъдат прогонени както бойците от ИД, по този начин и от сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР