Туроператорите настояват в проекта на държавния бюджет за следващата година

...
Туроператорите настояват в проекта на държавния бюджет за следващата година
Коментари Харесай

Туроператорите настояват за държавна подкрепа от 155 млн. лева

Туроператорите упорстват в плана на държавния бюджет за идната година да бъде заложена сумата от 155 млн. лв., колкото са разплатените от сектора суми към снабдители на самолетни билети и за настаняване при неосъществените пътувания поради ковид. Част от тези пари се предлага да са за целево кредитиране, друга - под формата на грантова стратегия. Това разгласи на конференция в Българска телеграфна агенция Павлина Илиева, ръководител на Обединение " Бъдеще за туризма ".

Водят се диалози с Българската банка за развиване за откриване на нов кредитен артикул с три години гратисен интервал, до 3 на 100 рента и период на връщане от пет до седем години. Предстои среща с представители на финансовото министерство, откакто такава към този момент се е състояла с принципала на банката.

Кредитната линия е нужна, с цел да може от март туроператорите да стартират безпроблемно да възвръщат парите на клиентите си. Срокът за връщането на парите за неосъществените пътувания беше продължен от 14 дни на 12 месеца и от март би трябвало да стартира възобновяване на сумите.

По данни на туроператорските организации към 320 000 туристи са подали отчасти или изцяло туристически пакет за проведено пътешестване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР