Туризмът в планината се препоръчва дори и от Световната здравна

...
Туризмът в планината се препоръчва дори и от Световната здравна
Коментари Харесай

Марияна Николова на проверка на ски зона Банско: Туризмът в планината се препоръчва, дори и от Световната здравна организаци

Туризмът в планината се предлага даже и от Световната здравна организация, тъй като укрепва здравето и по тази причина чакаме визити в курортите и общините. Нашата дисциплинираност ще помогне в действителност да имаме зимен сезон и вътрешен туризъм. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма при инспекция на ски оборудванията в община Банско.

Тя уточни още, че се планува гостите да са най-вече българи, както и визити от прилежащите страни, тъй като дестинацията е дребна и могат да идват с персоналните си коли. Заявки за пътувания има, като множеството резервации са самостоятелни, осведоми министър Николова. По думите й прогнозите са, че резервациите ще са в последния миг.

В рамките на инспекцията вицепремиерът наблюдава прецизното съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения и работата на оборудванията по отношение на одобрените правила на Министерството на туризма. По време на визитата на място тя бе придружавана от Иван Кадев, кмет на Банско, и Иван Обрейков, маркетинг шеф на „ Юлен “ АД.

Относно работата на заведенията за хранене в хотелите, която се възвръща от през днешния ден, вицепремиерът акцентира, че тя би трябвало да се реализира в границите на лимитирания час до 22 часа. Като в допълнение министерството предлага на сектора да бъде обезпечен заменен режим на изхранването, с цел да може да се избегне скупчване на хора, изясни още тя. По време на ревизия в места за настаняване представители на сектора благодариха за това решение, като показаха, че по този метод доста ще се улесни работата им и ще дават по-висококачествена услуга на гостите си.

В компетенциите на РЗИ, здравните управляващи и на БАБХ е да следят дали се съблюдават разпоредбите, осведоми министър Николова. Тя разяснява, че желанието на всички е особено за Нова година да има опция за работа до по-късно, само че на този стадий такова решение няма, защото към момента картината не го разрешава.

Вицепремиерът съобщи, че е доста значима и самодисциплината на туристите, тъй като се следи скупчване на терасите и на местата, където се оферират пакетирани храни и питиета, което не може да се позволява. Има разновидности, в които могат да се слагат мини пейки, където хората да почиват, да си хапнат, осведоми министърът. Тя разяснява, че добър образец е курортът Пампорово, където има Ковид защита, която е на ски оборудването и следи да не се образува навалица и събиране на повече от 15 индивида. По думите й добре е и в ски зона Банско да се намерения за въвеждането на такава, тъй като времето разрешава и ние чакаме огромно скупчване на туристи, изключително събота и неделя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР