Туристите от САЩ ще имат правото да посещават Европейския съюз

...
Туристите от САЩ ще имат правото да посещават Европейския съюз
Коментари Харесай

Ваксинираните американски туристи ще могат да пътуват в ЕС

Туристите от Съединени американски щати ще имат правото да посещават Европейския съюз в идните месеци, при изискване че са имунизирани против COVID-19. Това съобщи в изявление за „ Ню Йорк таймс” ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.
„ Американците, доколкото виждам, употребяват имунизациите, утвърдени от Европейската организация по медикаментите. Това ще им разреши свободно напредване и свободно пътешестване до Европейския съюз”, сподели тя.
„ Едно нещо е ясно: 27-те страни членки ще одобряват абсолютно всички, които са ваксинирани с ваксини, утвърдени от агенцията”, увери Фон дер Лайен.
Председателката на Еврокомисията не посочи по кое време тъкмо ще стане това, само че съгласно вестника новите правила могат да влязат в действие това лято.
Европейската организация по медикаментите е одобрила и трите ваксини, употребявани в Съединени американски щати: Moderna, Pfizer, Johnson&Johnson.
Подновяването на пътуванията ще зависи „ от епидемиологичната конюнктура, само че обстановката се усъвършенства в Съединени американски щати, както и, надяваме се, в Европейския съюз”. Фон дер Лайен означи големия прогрес на Съединените щати, които са на път да имунизират 70 % от възрастното си население доникъде на юни.
Пандемията унищожи туристическия бизнес на европейския континент, тъй като редица страни от Европейски Съюз затвориха границите си за пътувания, които не са от първа нужда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР