Туристите нищо не купуват, само гледат, цъкат и казват, че

...
Туристите нищо не купуват, само гледат, цъкат и казват, че
Коментари Харесай

Туристическият бранш: Туристите нищо не купуват, само гледат, цъкат и казват, че е скъпо

Туристите нищо не купуват, единствено гледат, цъкат и споделят, че е скъпо. Това разясняват разнообразни представители на туристическия отрасъл за отминаващия сезон. 

Украинската бежанска вълна първоначално, убийствени сметки за ток в края на лятото. С това ще запомнят сезона в туристическия отрасъл. Репортаж на Нова нюз показа мнението на хотелиери, търговци, коняри, расторантьори, бармани и татуисти: 

Веселин Налбантов, хотелиер: " Това беше едно лято нееднозначно. Не може да се каже хубаво или неприятно, не беше като запълняемост зле, само че с тази галопираща инфлация, с тези енергийни източници и най-много електричеството, което ни убива, смачква ни. Хотелът ще работи до 15 септември.

Въздържам се да подписвам контракти за идващото лято. Спирам, тъй като не знам какво ще става на следващия ден. Съгласни сме с 20% да вдигнем, само че всичко скача с 30-40%, не знаем какво ще стане във върха на зимата. В Африка има обилие от хора, които бихме могли да поканим да работят, не да идват като емигранти, а да се погрижим за тях. Има форми и способи. "

" Много мъчно се гледат конете, а няма кой да ги употребява, туристите са неплатежоспособни ", споделя притежател на файтон. Несигурни за идващия сезон се оказват и уличните търговци, за които наемите и квартирите това лято са по-скъпи, а стоката им - останала непродадена: 

" Туристите нищо не купуват, висока е инфлацията, единствено вървят, гледат, питат и споделят - доста скъпо. А цените не са изменени от предходната година. Само пият ", споделя търговка. 

Доволни от лятото са татуистите, през чиито студиа минаха десетки младежи, избрали да запаметят почивката си в България с татуировка. Доволни са и нощните питейни заведения. 

Грозданка Масларова, ресторантьор: " Миналата година имахме по-богати туристи, по-платежоспособни, тази година имаме по-бедни туристи. Може би идват все по-бедни всяка година. Имаше доста румънци, поляци, чехи, украинци. "

Доволни са супермаркетите, където регистрират растеж на храна за хотелска стая, цигари и алкохол.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР