Туристите напускат гръцките острови, Порос е в карантина, броят на

...
Туристите напускат гръцките острови, Порос е в карантина, броят на
Коментари Харесай

Туристите бягат от гръцките острови

Туристите напущат гръцките острови, Порос е в карантина, броят на инфектираните нараства на Миконос, оповестена е алена тревога в 21 района, а тревожна е обстановката и в Солун и Атина, които са застрашени от въвеждането на нови ограничавания. През миналата седмица над 900 души се разболяха от Covid-19 в Гърция, а през последните няколко дни повече от 150 дневно, което доста надвишава епидемиологичните индикатори, които Гърция имаше при започване на пандемията. Общо досега инфектираните са 5300, само че смъртността е ниска - 212 случая от април насам. Кризисният личен състав съвсем всеки ден афишира нови ограничения, опасявайки се, че обстановката може да излезе отвън надзор. Вирусът се е популяризирал в съвсем цялата страна, а повода не са туристите, а самите гърци, написа белградският всекидневник „ Политика “, представен от организация " Фокус ".

Те честваха, проведоха локални панаири, прекарваха време в препълнени нощни клубове и на частни празненства. От общия брой на новозаразените половината са на възраст сред 20 и 40 години. Малкият остров Порос, намиращ се на към час корабоплаване от Атина, се трансформира в първата туристическа дестинация, където е въведена локална карантина. След като бяха регистрирани 30 позитивни теста и резултатите от още 130 теста са в очакване, спешният щаб реши да ограничи придвижването на Порос до 19 август, да анулира всички обществени събития, да затвори публичните пазари, да забрани събирането на повече от девет души и да редуцира работата на кафенетата до 23 часа.

Освен това на маса могат да сядат не повече от четири души, или шест, в случай че са семейство. Маските са наложителни както на закрито, по този начин и навън. На острова, с население от три хиляди души, не могат да идват нови гости. Само няколко часа след научаването на новините за новите ограничения, туристите всеобщо започнаха да бягат. Мястото опустя и по улиците на градчето рядко може да бъде забелязан човек. През последните няколко години, откакто икономическата рецесия направи летните ваканции на Миконос, Корфу или Родос недостижими за мнозина, Порос се трансформира в забавна дестинация и доста клубове се реалокираха на този остров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР