Туристическо дружество Родни балкани“ организира среща с варненския лекар д-р

...
Туристическо дружество Родни балкани“ организира среща с варненския лекар д-р
Коментари Харесай

Варненски лекар, участвал в акцията в турската пещера Морджа, с разказ от първо лице

Туристическо сдружение " Родни балкани “ провежда среща с варненския доктор доктор Даниел Димитров, взел участие в акцията в турската пещера " Морджа “. Скоро профилирания канал Нешънъл Джиографик я дефинира като " една от най-сложните избавителни задачи, провеждани в миналото “. Разкази от първо лице можете да чуете в Юнашкия салон на 18 октомври, сряда, от 18.30 ч. За първи път пред аудитория, ще бъдат показани и фотоси от спасяването.

Възпитаникът на спелеоложкия клуб към сдружението, бе част от екипа български доброволци, от група " Пещерно избавяне “, които се отзоваха на апела и се включиха в акцията, с помощта на която бе избавен живота на 40-годишния американец Марк Дики. Изследователят от Съединени американски щати бе блокиран на километър подземен, откакто получи вътрешен кръвоизлив при изследване на третата по дълбочина пещера на южните ни съседи.

На сигнала на Федерацията по спелеология на Турция откликнаха повече от 200 спасители от България, Хърватска, Полша, Италия, Унгария, Украйна, Румъния и Турция. Пострадалият американец бе избавен с невиждана 56 часова акция, след съвсем 10 дни престой подземен, в тежко положение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР