Туристическият сезон е в разгара си, съобщи председателят на варненската

...
Туристическият сезон е в разгара си, съобщи председателят на варненската
Коментари Харесай

Бум на туристи по Южното Черноморие: От 1.20 млн. места за настаняване, всички са заети

Туристическият сезон е в разгара си, заяви ръководителят на варненската туристическа камара Илин Димитров. По Северното Черноморие плажовете са претъпкани от туристи и плажуващи.
„ Сезонът върви добре, множеството хотели са цялостни. Възниква въпросът на каква цена и за какъв брой дълъг интервал. Имаме напълно малко неотворили хотели. Интересно е, че се трансформира самият профил на туристите. Преди разчитахме на под наем туризъм, а в този момент курортите са цялостни с локални коли, което изважда нов проблем на дневен ред - местата за паркиране. Хотелите са много комбинативни и гъвкави”, съобщи ръководителят на варненската туристическа камара Илин Димитров.
Той уточни, че ограниченията против ковид се съблюдават, а броят на инфектираните е относително невисок. Влошава се обаче обстановката с дефицита на личен състав. Някои от курортите по Южното Черноморие се похвалиха със запълнена леглова база.
„ От 1.20 млн. места за настаняване, всички са заети. Преобладават туристи от Германия, Австрия, Естония, Чехия, Словакия, Русия, Беларус, Израел, Румъния и несъмнено, нашите сънародници. Навсякъде имаме туристи, даже и дребните градчета са пълни”, изясни регионалният шеф на област Бургас проф. Мария Нейкова.
Тя уточни, че до този миг на летище Бургас има 2700 полета. Очаква се до края на сезона те да бъдат към 7600.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР