Туристи по Българското Черноморие има, но те са предимно в

...
Туристи по Българското Черноморие има, но те са предимно в
Коментари Харесай

Георги Иванов: Туристи по Черноморието има, но са в големите курорти

Туристи по Българското Черноморие има, само че те са най-вече в огромните курорти. Малките къщи за посетители и хотели са по-слабо заети. Това сподели Георги Иванов от плажа " Алепу " в " Денят на фокус " на " Фокус "

Той дефинира обстановката на плажовете по Южното Черноморие като спокойна.

" Всичко е чисто, подредено, добродушно. Морето е чисто. Човек може да откри всичко по усета си, изключително в региони като Созопол, където има и къмпинги, и огромни комплекси, и къщи за посетители, и дребни хотелчета. Старият град на Созопол ми направи доста положително усещане. Много е чисто, доста подредено, съумели са някак си да го запазят ", сподели Георги Иванов. 

Той дефинира цените в локалните заведения за хранене като допустими.  

Разказа и за предпазената зона " Алепу " и за положението на спрения от управляващите градеж на хотелски комплекс на морския бряг. " Няма никакви признаци това нещо да се отстранява. През няколко месеца се заговаря за този градеж. ДНСК оповестиха, че имат право да го разрушат. От друга страна, там в действителност има задействано свлачище и това, което не се знае, е какъв брой тъкмо би трябвало да отстранен от този четириетажен градеж, с цел да не се свлича земната маса. Една от концепциите е да се зарие от горната страна. Казват, че защитавало плажа, че има риск за летовниците, които отсядат наоколо ", добави Георги Иванов. 

Той напомни, че преди няколко дни някогашният шеф на РИОСВ-Бургас Тонка Атанасова, отговаряла за издаването на разрешителното на въпросния градеж, е била назначена за консултант на министъра на околната среда Юлиян Попов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР