Туристи от Турция ще могат да посещават 10 гръцки острова

...
Туристи от Турция ще могат да посещават 10 гръцки острова
Коментари Харесай

Турски туристи ще посещават 10 гръцки острова със специални визи

Туристи от Турция ще могат да посещават 10 гръцки острова посредством специфични краткотрайни визи, издавани по ускорена процедура. Мярката е част от сделка сред Атина и Анкара, която беше реализирана в края на предходната година. Документът ще важи за 7 дни и ще бъде годен за Лесбос, Лимнос, Родос, Сими и още шест острова.Всички те се намират покрай турското крайбрежие и притеглят посетителите макар комплицираните дипломатически връзки сред Гърция и Турция. Местните управляващи приветстваха решението.
Много добре си сътрудничим с турците в региона на туризма и културата. Сими приема доста хора от Турция, които идват най-вече с яхти. Става дума за към 1400 лодки. Това е огромно число даже за по-голям остров, като да вземем за пример Родос. Визата ще улесни доста хората от Турция, които желаят да посетят нашите острови.
Лефтерис Папакалодукас, кмет на Сими

Досега посетителите от Турция трябваше да аплайват за документи и в гръцкото консулство в Измир и по-късно да чакат дълго за утвърждение. Сега се предлага по-бърза скица, която да бъде по-удобна за хиляди туристи.
Посетителите от Турция ще се усилят. Ще могат да останат няколко дни в нашите хотели, тъй че ще има облага. Същото важи и за локалния пазар. Много е позитивно и ще покрие огромната празнота от неналичието на израелски туристи. Имахме доста туристи оттова и мисля, че този нов пазар може да ги замести.
Янис Папавасилеу, президент на Асоциацията на притежателите на хотели в Родос

Местните се надяват мярката да влезе в действие допустимо най-скоро, с цел да стартират да посрещат хора от Турция още през идното лято. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР